Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Βάφλα Βιενουά

Βάφλα Βιενουά


Συστατικά (4 άτομα)

200γρ. μαύρη σοκολάτα

100γρ. βούτυρο

3 αυγά

100γρ. ζάχαρη

50ml γάλα

100γρ. αλεύρι

5ml μπέικιν πάουντερ

Χρόνος προετοιμασίας

30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος

16 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας

Μέσος όρος

Μέσο κόστος

Μεσαίο

Στην Κατσαρόλα 2,8λ. Chef Series λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών με το Κιτ Κουζίνας.

 Τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο Μίντιουμ Μπωλ 4,5λ. και αναμειγνύουμε με τον Αναδευτήρα μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ και τέλος την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας την Σπάτουλα Σιλικόνης.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αναμειγνύοντας ελαφρά. Γεμίζουμε 2 Φόρμες Σιλικόνης για Βάφλες με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C (θέση 6 για φούρνο γκαζιού) για 16'.

Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 3' και τις ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με σαντιγύ, φρέσκο παγωτό, σοκολάτα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου