Βάφλα Βιενουά
Συστατικά (4 άτομα)
200γρ. μαύρη σοκολάτα
100γρ. βούτυρο
3 αυγά
100γρ. ζάχαρη
50ml γάλα
100γρ. αλεύρι
5ml μπέικιν πάουντερ
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
16 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Μέσος όρος
Μέσο κόστος
Μεσαίο
Στην Κατσαρόλα 2,8λ. Chef Series λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών με το Κιτ Κουζίνας.
Τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο Μίντιουμ Μπωλ 4,5λ. και αναμειγνύουμε με τον Αναδευτήρα μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ και τέλος την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας την Σπάτουλα Σιλικόνης.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αναμειγνύοντας ελαφρά. Γεμίζουμε 2 Φόρμες Σιλικόνης για Βάφλες με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C (θέση 6 για φούρνο γκαζιού) για 16'.
Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 3' και τις ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με σαντιγύ, φρέσκο παγωτό, σοκολάτα κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου